'Narsist insanlar, kendinden başkasını sevip aşık olamazlar'

Psikolog İrem Naz Kırım 'Narsist insanlar, eleştiriyi ve yenilgiyi kabul etmezler, kendinden başkasını sevip âşık olamazlar, çevresini manipüle ederek yanlarında tutarlar, sürekli kendilerini övmeyi ve övdürmeyi severler' dedi.

'Narsist insanlar, kendinden başkasını sevip aşık olamazlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TEDAVİYİ REDDEDERLER

Narsist kişilerin kendilerini üstün gördükleri için tedaviye açık olmaları ve eleştiriyi kabul etmelerinin çok zor olduğunu söyleyen Psikolog İrem Naz Kırım; kişilik bozukluklarının tedavi yöntemleri ile ilgili şunları söyledi:

“Kişilik bozukluklarının tedavisi zordur. Narsistik kişilik bozukluğu da onlardan biridir. Bu kişiler kendilerini üstün gördükleri için tedaviye açık olmaları ve eleştiriyi kabul etmeleri çok zordur. Genellikle sorunlarının nedenini kendinde aramak için değil; çevrelerini suçlama istekleri, depresif duygulanımları ya da çevresinin zorlaması nedeniyle psikoloğa gelirler ve sonra gelmeyi tercih etmeyebilirler. Problemleri zayıflıklar olarak görür. Savunmaya geçerler ve kırılmaya tahammülleri yoktur. Buna rağmen terapilerde şefkatli yaklaşımlar, bilişsel davranışçı ve şema terapiler; sağlıksız başa çıkma mekanizmalarını fark etmelerine, çocukluk dönemlerinde yaşadığı olumsuz deneyimlerini çözmelerine, empati kurmak için beceriler geliştirmelerine, gerçekçi bakış açıları kazanmalarına yardımcı olabilir. Kişinin terapistle kurduğu terapötik ilişkiye göre tedaviye verdiği yanıt değişebilir.”

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5