Vatandaş soruyor… Sahibimiz yok mu ?

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8'lik deprem sonrasında birçok evin yıkılması sonucunda vatandaşlar yeni ev arayışına girerken oluşan fahiş kira bedelleri isyan ettirdi.

Vatandaş soruyor… Sahibimiz yok mu ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde yaşanan üzücü deprem hadisesinden sonra evsiz kalan binlerce vatandaş, ilimizde yüksek kira bedellerinden dolayı isyan etme noktasına gelerek yetkililere seslendi

Depremin ardından isyan eden vatandaş yetkililerin kendilerine yüksek kira bedelleri konusunda gerekirse ev sahiplerini maliye yolu ile denetleyerek depremi fırsata çeviren ev sahipleri hakkında yasal işlem başlatacağını duyurmuştu.

Elazığ’da depremin ardından yaklaşık olarak 7 ay geçmesine rağmen ev kiraları deprem öncesine göre yüksek fiyatlarda olması ve bunun önlenememesi Elazığlı vatandaşları isyan ettirdi.

Deprem mağduru olan Fatih Gündoğan Son Dakika 23’e yapmış olduğu açıklamada “ Elazığ’da ev kiraları asgari ücret fiyatı kadar. Ben zaten asgari ücret ile çalışan biriyim. Yetkililerden ricam depremi fırsata çeviren kim olursa olsun biz mağdurların haklarını savunmaları ve bu fırsatçıları durdurmalarıdır. Depremin üstünden 7 ay geçti buna rağmen ev fiyatları artarak devam ediyor. Umudumuz yetkililerden bu fırsatçıları durdurmalarıdır” şeklinde aktardı.