Elazığ öğrenci dostu bir şehir mi?

2022 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında Elazığ, 'Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması'nda 46. sırada yer aldı.

Elazığ öğrenci dostu bir şehir mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversite Araştırma Laboratuvarı tarafından 2022 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) gerçekleştirildi. Bu kapsamda gerçekleştirilen araştırmada alt başlıklar halinde öğrencilerin okuduğu illerin 'öğrenci dostu' sıralaması yapıldı. Elazığ bu sıralamada 46. sırada yer aldı.

Öğrencilerin memnuniyetini belirlemek için ''Öğrenim Deneyiminin Tatminkarlığı, Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu, Akademik Destek ve İlgi, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği'' başlıkları altında incelendi.

Elazığ bu araştırma listesinde yüz üzerinden 62 ortalama ile öğrenci dostu olan illerin gerisinde kalarak 'Memnuniyetsizliği Gideremeyen Şehirler' arasında yerini aldı.

ÜLKE GENELİ SIRALAMASI

Ülke genelinde ise ciddi memnuniyetsizliğin yaşandığı şehirler sırasıyla Ağrı, Bitlis, Uşak, Kars, Iğdır, Yozgat, Şırnak, Bayburt, Muş, Kilis, Bingöl ve Hakkari olurken üniversite öğrencilerin en yüksek memnuniyet duyduğu şehirler sırasıyla Eskişehir, Ankara, Antalya, Çanakkale, Muğla, İstanbul, Aydın, Edirne ve Tekirdağ olarak kayıtlara geçti