'Memleket Partisi Türkiye'nin yeni umududur'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak '85 milyonu kendisinin yaşadığı gibi yaşadığını zannediyor.' dedi.

'Memleket Partisi Türkiye'nin yeni umududur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Memleket Buluşmaları programı kapsamında Kocaeli'ye geldi. Kocaeli'de sivil toplu kuruluşları ve esnaf ziyaretinde bulunan İnce, bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan İnce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretemeyeceğini dile getirerek, ''Kurumların güveni bitti. Kendi enerjisi bitti. Egosu, kibri yendi her şeyini. Öyle bir kibir var ki, gerçekliği yitirmiş artık. Görmüyor gerçekleri. 85 milyonu kendisinin yaşadığı gibi yaşadığını zannediyor" dedi.

Muharrem İnce "Bu iktidardan da bu muhalefetten de Türkiye'ye çözüm olmaz. Biz Memleket Partisi olarak bunun için varız. Üçüncü bir seçenek için varız. Millete yol göstermek istiyoruz. Bizim çözüm önerilerimiz var. Biz diyoruz ki Türkiye'de yeni şeyler konuşacağız.'' ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi'nin Türkiye için umut olacağını da vurgulayan İnce ''Türkiye'nin üretmesi lazım. Soğan deposu basarak, tanzim satış mağazası açarak, dükkanlara zabıta göndererek, KDV indirimi yaparak, stokçular diye suçlayarak bu sorunlar çözülmez. Bir yanda bakacaksınız süt pahalı marketleri suçla, et pahalı kasapları suçla, kira pahalı ev sahiplerini suçla. Böyle bir ülke olamaz. Sen necisin? Gıda fiyatlarının artışında dünya ortalaması yüzde 30. Eyvallah, Türkiye'de de yüzde 30 artsa hiç sıkıntı yok. Ama Türkiye'de yüzde 90 artmış. 60 puan fazla var. Bu 60 puan fazlası Erdoğan'ın beceriksizliğidir. Brent Petrol geçen yıldan bu yana yüzde 60 artmış. Benzin, mazot yüzde 60 artsa eyvallah, hiçbir sorun yok. Ama benzin, mazot yüzde 300 artmış. Dünya'da 60 artmış, Türkiye'de 300 artmış. 240 Erdoğan'ın beceriksizliğidir. Bunu anlatmaya çalışıyorum.'' dedi.