Mevsim geçişlerinde cilt sağlığına dikkat!

Güzellik Uzmanı Necla Bak, Mevsim geçişlerinden dolayı cildinde hasar oluşanları uyardı.

Mevsim geçişlerinde cilt sağlığına dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuruyan deforme olan ciltler için mevsim geçişleri söz konusu olduğunu vurgulayan Necla Bak Beauty Center Lazer Epilasyon ve Cilt Bakım Merkezi Güzellik Uzmanı Necla Bak, mevsim geçişlerinde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ve özellikle yaz ayından çıkıldığı için yaz ayında etkili olan güneş cildi deforme edip hasar verdiğini belitti.

Mevsim itibari ile  güneşin hasar vermiş olduğu kurumuş deforme olmuş yıpranmış çitlere maruz kalınabileceğini ifade eden Bak, "Eylül ayı ile birlikte yaz ayından çıktığımız için yıpranan hasarlanan ciltlerde deforme çok fazla söz konusu deniz suyu, klorlu su, havuz suyu, güneşlenme sırasında yüzümüzü etkileyen güneş ışınları hep hasar bırakmaktadır."dedi.

Yaşanan mevsimden önce cilde uygulama yapılmışsa bunun çok ciddi bir şekilde korunması gerektiğini aktaran Bak, şunları kaydetti:

" Bizlerin yapacağı temel bakımların ciltte ki deformasyona göre oluyor. Güneş ışınlarının bırakmış olduğu hasar, iz, leke, kuruluk mevsim geçişlerinde yaşanılan en büyük problemlerdir. Yüzde pullanma, cilt dokusunda hasar oluşabilir. Güneşin aktif hali ile bilinçsiz bir şekilde güneşlenildiği zaman bronzluk leke şeklinde tahribat oluşabilir. Biz bunlar için kendi ortamımızda temel bakımlarımız ile birlikte toparlamaya çalışıyoruz. "

Her sağlıklı bireyin ayda bir cilt bakımlarını yapması gerektiğini dile getiren Bak,  Her sağlıklı bireyin ayda bir yapacağı işlemleri ile cildin deforme dokusu toparlanabilir. Biz oluşan sorunlara mümkün mertebe bilinçli ve profesyonel şekilde yaklaşmaya çalışıyoruz. Hasarı ne kadar aza indekslersek doğru yönlendirirsek ve protokolleri doğru şekilde hazırlasak kış sürecindeki süreç bizim için bir o kadar kolay olmuş oluyor."diye konuştu.

Yaz aylarının cilde hasar verme oranının diğer mevsimlere göre daha fazla olduğunu belirten Bak: şöyle devam etti:

"Eylül ayı itibari ile deforme olan kuruyan yıpranan hasarlanan ciltlerin tabi ki toparlanma dönemi bura da dış yolla tükettiğimiz su bile çok önemli aslında kişinin yaşam kalitesi, çalışma ortamı, sitresi bunların her bir etken aslında ama yaz ayının deformasyonu kış ayına göre daha fazla oluyor.  O yüzden mevsim geçişlerinde mümkün mertebe yazdan kalan hasarları yok etmek için lütfen bakımlarınızı ihmal etmeyin yapılan işlemlerin sonrasında herhangi bir tahribat kalmasın diye yaz kış güneş koruyucularınızı kullanın ayda bir temel bakımlarınızıda ihtiyaç halinde yaptırın ve aktif su tüketiminizi hem yazın hem kışın dikkat edin. "