'Vatandaşı din ile uyutuyorlar'

Avukat İrfan Sönmez konuk olduğu 'Hasan Bak ile Şehir Masası' programında Son Dakika 23'e özel açıklamalarda bulundu.

'Vatandaşı din ile uyutuyorlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avukat İrfan Sönmez son günlerde sıklıkla gündemde olan ve çıkması beklenen sosyal medya kanunu hakkında ''Psikolojik savaş genellikle evlere kadar giren internet üzerinden yapılıyor, sosyal medya üzerinden yapılıyor. Elbette bir statüsünün, yasasının olması lazım. Hukukun denetleyemediği her alanda hukuksuzluklar olur. Devleti ve milleti zor durumda bırakacak şeyler olur.’'' dedi. Yasayı hazırlarken vatandaşın da fikir hürriyetine kısıtlama getirilmemesine dikkat çeken Sönmez, ''Susan bir Türkiye değil, konuşan bir Türkiye olmalıdır'' ifadelerini kullandı.

''HÜKÜMETİN POLİTİKALARINI DOĞRU BULMAK İÇİN BİR SEBEP BULAMIYORUM''

''İktidar, muhalefet doğru bir eleştiri yapsa da onu dinlemiyor, onu dinlediği zaman itibarı sarsılacakmış gibi bir psikoloji ile çalışıyor’’ diyen Avukat Sönmez ''Şöyle bir anlayış var, iktidarın her yaptığını eleştiren bir muhalefet, muhalefetin her söylediğini yanlış gören bir iktidar var. Bu yanlıştır. Eğer bir partinin yaptığı doğru şeyleri alkışlayamıyorsanız eleştiri hakkınızda yoktur.'' dedi.

Hükümetin politikalarını doğru bulmadığını ve bunun için de bir sebep bulamadığını belirten İrfan Sönmez, ülkede fiyat artışının önünün alınamadığını ve Türkiye’yi bu sarmaldan kurtulabileceğini gösteren hiçbir delilin olmadığını vurguladı.

''İÇİMİZDEKİ CEHALETİ YÖNETİYORLAR''

''Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Ben ekonomistim’ demesine rağmen ekonomiyi bildiği kanaatinde değilim’’ diyerek faiz politikasını eleştiren Avukat Sönmez ‘’ Vatandaşı din ile uyutuyorlar. Sanki İslam enflasyonu emrediyormuş gibi bir algı oluşturuyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi, din partisiymiş gibi bir hava oluşturuyorlar. İçimizdeki cehaleti ve insanların bilgisizliğini yönetiyorlar.'' Diyerek bu durumun çok yanlış olduğuna dikkat çekti.

Hükümetin kibir ve egodan vatandaşın feryatlarını duyamadıklarını söyleyen Sönmez konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

''İnsanların asgari ücretle nasıl geçineceğini göremiyorlar. Millete nasihat edeceklerine 4 bin 250 TL verelim Sayın Cumhurbaşkanı geçinsin. ‘2 kilo alacağınıza iki tane domates alın’ diyorlar ya, ‘2 kilo kıyma alacağınıza yarım kilo alın’ diyorlar ya; 4 bin 250 lira verelim o beyefendi geçinebiliyor mu görelim. Şu anda bu ülkede asgari ücretlinin geçinmesi bu insanların kahramanlığıdır. Biz bu insanların sükutla bu işi karşılamasını karşısında ellerinden öpmemiz lazım.''

''KRAL ÇOKTAN BERİ ÇIPLAK''

Bülent Arınç’ın Türk Demokrası Vakfı’nda yaptığı ‘kral çıplak’ açıklaması hakkında ''Kralın tek başına çıplak olması yetmez, önemli olan vatandaşın da kör olmasıdır. Vatandaş vicdanını köreltmişse ve gözüne perde inmişse kralın çıplak mı, giyinik mi olduğunu anlayamaz. Burada ‘kral çıplak’ derken Bülent Arınç neyi kastediyor? Diyor ki ‘Artık duvara çarptık, Türkiye’yi yönetemiyoruz. Bugüne kadar vatandaşa söylediğimiz ekonomi düzelecek sözlerinin hiçbiri gerçek çıkmadı. Bu gerçeği kabul edip, buna göre hareket etmemiz lazım.’ Bu bir itiraf, içeriden bir eleştiridir.'' dedi.

İrfan Sönmez, bu konuda sadece hükümeti suçlamanın haksızlık olduğunu vatandaşın da sorumluluğu olduğundan bahsetti. Bu sorumluluğun ise görevini yapanı desteklemek, yapamayanı göndermek olduğuna dikkat çekerek vatandaşın, hükümetin yaptığı hatalara sustuğunu söyledi. 

''SIĞINMACILAR SINIR İLLERİNE YERLEŞTİRİLMEMELİ''

''Sığınmacı alıyorsanız vatandaşınızı mağdur etmek pahasına alamazsınız’’ diyen Sönmez ‘’ Kanser hastası bir vatandaşınıza 2 ay sonra randevu veriyorsunuz ama eğer sığınmasıysanız gidiyorsunuz randevusuz muayene oluyorsunuz. Kendi vatandaşınıza ikinci sınıf muamele, yabancı muamele yanlıştır. Bir diğer mevzu, gelen sığınmacılar Suriye sınırımızdaki illerimize yerleştiler. Dünyanın hiçbir ülkesi sığınmacıları sınırlarına yerleştirmez. Çünkü sınır boyları savaş boylarıdır. Devletin garnizon şehirleridir. Siz ne yapmışsınız? Hiçbir plan olmadan getirip salmışsınız.'' diyerek sığınmacıların sınır illerine yerleştirilmelerinin çok yanlış olduğuna dikkat çekti.

Erken seçim olmasını beklemediğini dile getiren Avukat İrfan Sönmez, erken seçimin ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını koyarsa olabileceğini dile getirdi. Bunun da nedeni Cumhur İttifakı’nın Kılıçdaroğlu’nu seçimde yenebileceği düşüncesi olduğunu söyledi.

Kendi adaylığı hakkında konuşan Avukat Sönmez ''Siyaset liyakat işidir, liyakati bileceksiniz. Yaşadığınız şehrin meselelerini bileceksiniz. Ülkenin me selelerini bileceksiniz ve bunları dile getirebilecek bir arka planınız olacak, cesaretiniz olacak. Yani şimdiki milletvekilleri gibi cumhurbaşkanının önünde tek ayak üzerinde bekleyerek hareket etmeyeceksiniz. Temsil ettiğiniz halkın hakkını savunacaksınız.’'' diyerek eğer vatandaşın kendini temsil etmesini isterse ve destek görürse aday olabileceğini vurguladı.