Bakan Özer sınav tarihini açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacağı açıkladı.

Bakan Özer sınav tarihini açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Programa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile üniversiteden yetkililer katıldı.

“60 yıllık özlem olan Öğretmen Meslek Kanunu, 14 Şubat 2022 tarihi itibariyle 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu olarak yayınlanarak yürürlüğe girdi” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Özer, “Son 20 yılda eğitimde yaşanan devasa dönüşüm, öğretmene mahsus bir kanunla taçlandırılmış oldu. Daha sonra bakanlık olarak biz, o kanunun uygulanmasıyla ilgili tüm paydaşlarımıza açmıştık. Paydaşlarımızdan görüş olarak yayınlanmak üzere cumhurbaşkanlığımıza göndermiştik. Dün ilgili yönetmelik yayınlandı ve şu an itibariyle de o yönetmelikle ilgili eğitim programı ve sınav tarihiyle ilgili takvimi de bakanlığımız sitesinden tüm kamuoyuna açmış bulunuyoruz.

Yönergede eğitim programının detayları yer alıyor. Takvimde ise eğitim programının hangi tarihlerde gerçekleşeceği, başvurusundan eğitim durumundan sınav süreçlerine kadar takvimini sonuçların açıklanmasına kadar tüm tarihlerin yer aldığı bir takvim. Buna göre 500 bin üzerinde öğretmeni ilgilendiren uzman ve başöğretmenlikle ilgili eğitim programının başvuruları 1-10 tarihleri arasında gerçekleşecek. Uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz ve 5 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Baş öğretmenlik eğitimleri de uzman öğretmenlikle aynı tarihte başlıyor. Daha sonra eğitimler tamamlanınca da uzman öğretmenlerimizin baş öğretmen olabilmeleri, 10 yılını tamamlamış ve eğitimlerini başarıyla tamamlamış olan öğretmenlerimizin uzman öğretmen olabilmeleri ilgili sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Bakan Özer, törende yaptığı konuşmada Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği doğrultusunda hazırlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge'nin Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını duyurdu. Buna göre Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 81 ilde 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Programa başvuruların 1-10 Haziran arasında yapılacağı, sınav sonuçlarının da 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacağı belirtildi.