'Altılı masanın hangi amaçla kurulduğu belli değildir'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

'Altılı masanın hangi amaçla kurulduğu belli değildir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Biz ülkemizi darbe anayasa ayıbından kurtararak özgürlükçü sivil bir anayasaya kavuşturmak için epeydir uğraşıyoruz” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yaptığımız tekliflerin önü ya Meclis safhasında çıkmaza sokularak ya da görmezden gelinerek kapatıldı. Bunların gittikleri yer her zaman Anayasa Mahkemesi. Yeni düzenlemede cumhurbaşkanı herhangi bir iade vesaire yapamayacak. Cumhurbaşkanı niye var? Bunların hazırladıkları tezgah böyle. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde böyle bir anlayış var mı? Yok. Çok partili demokraside biz bunları yaşadık. Bir şey daha gerekiyor. Birilerine başbakanlık vermeleri lazım. Başbakanlık verme noktasında Başkanlık Sistemi'nde bu yok. Birileri de başbakanlık bekliyor. Öyleyse çok partili parlamenter sistemde başbakanı bir yere koyabiliriz. Anlayış bu. Hayırlı olsun. Bizim böyle bir derdimiz yok. Bunca tartışmanın ardından ortaya konan teklif metni, CHP ve masa arkadaşlarının ülkenin ve milletin geleceğine dair hiçbir hayallerinin, vizyonlarının, hazırlıklarının olmadığını teyit etmiştir.”

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14