Elazığ'da ikinci üniversite planlarına ne oldu?

Son Dakika 23'ün sosyal medya hesabında sorulan 'Elazığ'a ikinci üniversite açılmalı mı?' sorusuna vatandaşlar 'Evet' cevabını verdi.

Elazığ'da ikinci üniversite planlarına ne oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son Dakika 23 sosyal medya hesaplarından anket yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda 721 kişinin katıldığı son yapılan 'Elazığ'a ikinci üniversite açılmalı mı?' sorusunun sorulduğu ankette 441 kişi 'Evet' oyunu vererek çoğunluk sağladı.

VATANDAŞLARA MEZUN İŞSİZLER Mİ 'HAYIR' DEDİRTTİ?

Elazığ'da ikinci üniversitenin açılması gerektiğini savunanların yanısıra 280 kişi 'Hayır' cevabıyla bu duruma olumsuz baktıklarını belirtti. Anket sorusuna yapılan yorumlara 'Hayır' cevabı veren vatandaşlar ikinci bir üniversiteye gerek olmadığını bunun yerine Fırat Üniversitesi'nin daha da geliştirilebileceğini söylediler.

Üniversite sayısının gün geçtikçe artması ve öğrencilere istihdam sağlanamayacak bölümlerin açılmasıyla birlikte mezun işsiz sayısı çoğalmaya başladı. Bununla birlikte vatandaşların soruya 'Hayır' cevabını verme nedeninin mezun işsizlerin artması, üniversitelerin artık işsiz üretmesi de tahminler arasında bulundu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN ADIM ATILMIŞTI

Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Binası’nın bulunduğu 13.700 m2 alan ile Malatya Yolu Üzerinde Kesikköprü Mevkiinde bulunan ve 'Harput Yerleşkesi' sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 750.000 m2 alanın takası gerçekleştirilmişti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada ''Tapu kayıtlarına arazilerin eğitim amacı dışında kullanılamayacağı, satılamayacağı ve üçüncü kişilere devredilemeyeceğine dair şerh konulmuştur. Aldığımız tapu ile bahse konu arazinin artık amacı dışında kullanılması ortadan kalkmıştır. Böylece ilim irfan yuvası kadim şehrimiz Elazığ’ın ikinci üniversite hayaline bir adım daha yaklaşmış olduk.'' ifadelerini kullanmıştı.