Emekli ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Emeklilerin ikramiyeleri bugünden itibaren hesaplara yatmaya başlıyor.

Emekli ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emeklilerin bayram ikramiyeleri bugün hesaplara yatmaya başlıyor. Engelli maaşı, işsizlik sigortası ve yaşlılık aylığı ödemeleri ise Cuma günü hesaplara yatacak.

4/A'lı işçi emeklilerinden aylığını 17 ve 21 Nisan tarihleri arasında alanların ikramiye ödemeleri de  bugün yapılacak. Aylığını 22 ile 26 Nisan tarihleri arasında alanların ödemeleri ise perşembe günü hesaplarına yatırılacak.

4/B'li Bağ-Kur emeklilerin ödemeleri ise haftanın son iş gününde yapılacak. 4/C'li memur emeklileri ise mayıs ayı aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Cuma günü alacak.

Ramazan Bayramı nedeniyle Nisan ayı işsizlik sigortası ödemeleri ile yaşlı ve engelli maaşı ödemeleri de erkene alındı. İşsizlik sigortası ödemeleri IBAN bilgileri bulunan vatandaşların hesaplarına 29 Nisan’da yatacak.  IBAN bilgileri olmayan vatandaşların ödemeleri ise PTT üzerinden gerçekleştirilecek.

EMEKLİYE ZAM MÜJDESİ

Emekli maaşlarıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs’ı işaret ederek maaşların artacağını söyledi. “Temmuz ayında bir sürpriz olacak” diyen Bakan Bilgin, “En düşük emekli maaşı artacak. Ayrıntıları 1 Mayıs'ta açıklayacağım" dedi.

Emekli bayram ikramiyelerine ilişkin de konuşan Bakan Bilgin, ikramiyelerin 27-28-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatacağını hatırlattı. İkramiyelerde  artış olmamasıyla ilgili ise Bakan Bilgin, “400 lira artırmış olsaydık bunun tek seferde maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı" diye konuştu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2 BİN 500 LİRA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Ocak ayında en düşük emekli maaşının 1500 TL’den 2500 TL’ye yükseltildiğini açıklamıştı. Böylece, en düşük maaş alan emekliler yüzde 66 oranında zam almıştı.