SEY Vakfı burs başvuruları başladı

Semra & Enver Yücel Vakfı burs başvurularının üçüncü dönemi başladı.

SEY Vakfı burs başvuruları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve öğrencilere destek olmayı amaçlayan Semra & Enver Yücel Vakfı'nın burs başvuruları başladı.

SEY Vakfı Gelecek Bursu başvuruları 28 Mart- 10 Nisan tarihleri arasında www.seyvakfi.org sitesinden yapılabilecek.

Başvurular komite tarafından değerlendirildikten sonra, vakıf tarafından başvuru yapan öğrencilerin ailelerine bilgi verilecek.

SEY Vakfı Başkanı Hüseyin Yücek ve Başkan Vekili Begüm Yücel başvurular ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Burs başvurusunda burs alacak öğrencinin ailesinin asgari ücret gelirinin olması gerektiğini belirten SEY Vakfı Başkanı Hüseyin Yücel ''Bu yıl alacağımız yeni bursiyerlerle birlikte toplamda 300 çocuğa eğitim-öğretim hayatları boyunca verdiğimiz burs miktarı 120 milyon lira tutarına ulaşmış olacak. Dünya zor bir dönemden geçiyor. Ekonomik konjonktür, savaşlar, afetler. Her şeyin kötüye gittiği bir zamanda bile, geleceğimizi bugünler gibi yaşamamak adına geri adım atmıyoruz. Çünkü biz çocuklarımıza, ülkemize inanıyoruz. Tek amacımız eğitimde fırsat eşitliği yaratmak'' sözlerini kullandı.

SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Bir çocuğa burs verdiğimizde o çocuğun 8.sınıf sonuna kadar eğitimle ilgili tüm ihtiyaçlarını karşılayacağımızı taahhüt ediyoruz. Hedefimiz ve tüm isteğimiz, çok daha donanımlı, teknoloji ile iç içe, ülkemizi gururlandıracak ve hayallerinin peşinden koşan umutlu çocuklar yetiştirmek. Bir çocuktan bir umut yaratmak çıktığımız bu yolda, her geçen sene daha da büyüyoruz ve imkânı olmayan yüzlerce öğrenciye burs veriyoruz.''