Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, '(KGF'nin EYT desteği) 36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Faiz oranları da düşük. Bankalar ve katılım finans kurumları da iştirak edecek.' dedi.

Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Herkes hesabını kitabını yapabileceği bir duruma geldi"

Döviz kurlarının belli bir seviyede seyretmesinin uygulamanın maliyetini azalttığına dikkati çeken Nebati, bu anlamda geçen ay 900 milyon liralık bir maliyetin ortaya çıktığını dile getirdi.

Nebati, muhalefet partilerinin sistemin bütçeye çok büyük bir yük getirdiği yönündeki eleştirileriyle ilgili ise şu değerlendirmede bulundu:

"Maliyetinin konuşulmayacağı bir uygulama oldu. O kadar yüksek. Düşünebiliyor musunuz? Türkiye, döviz ihtiyacını buradan sağladı, yastık altından döviz buraya geldi. Uzun yıllardır kangren olan yastık altında biriken paranın buraya gelmesi sağlandı. Döviz tevdiat hesaplarında çözülmenin halen devam ettiği bir sürece sebep oldu. Bugün iş dünyası içinde bir iş insanı için en önemli şey öngörülebilirliktir. Biz de hesap tutmamızı buna göre yapıyoruz. Herkes hesabını kitabını yapabileceği bir duruma geldi."

Haberin Devamı İçin Tıklayın