Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, '(KGF'nin EYT desteği) 36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Faiz oranları da düşük. Bankalar ve katılım finans kurumları da iştirak edecek.' dedi.

Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Enflasyona bakışımız Batı ülkelerinden farklı"

Nebati, Batı ekonomilerinin enflasyonla mücadelede geleneksel duruşlarını hiç bozmadığını belirterek bu ülkelerin enflasyonla mücadelede faiz artışlarına gittiğini hatırlattı.

Bu durumun, işsizliğin artmasına, üretimin düşmesine ve dükkanların kapanmasına neden olduğuna dikkati çeken Nebati, şunları kaydetti:

“Bizim farkımız o zaten. Biz 'Şu kadar kişi işsiz kaldı' diye bakmıyoruz. 'Bu kadar işsiz var, derdi nedir?' diye baktığımız için bizim bakış açımız onlardan farklı. Onun için biz geçen yıl enflasyonla mücadeleyi onlar gibi sert frene basarak yapmadık. Tersine büyümeyi de öngörerek ikisini de dengeli bir şekilde götürmeye gayret ediyoruz. Nitekim biz yüzde 5'in üzerinde inşallah bir büyümeyi gerçekleştirmiş olacağız. 2023 için de büyüme beklentimiz yine yüzde 5, OVP hedefleri içinde. Aldığımız tedbirlerden dolayı da ülke içindeki ticaretin de gelişmesiyle ilk çeyreği de iyi bir şekilde geçireceğiz gibi duruyor.”

Yurt dışındaki kırılganlıkların küresel bir aktör olan Türkiye’yi etkilememesinin mümkün olmadığına işaret eden Nebati, Türkiye’nin dünyadan farklı olduğunu vurguladı.

Nebati, İstanbul merkeze alındığında 3-4 saatlik sürede 1,3 milyarlık nüfusa ulaşılabildiğini, bunun ticaret hacminin de 26-27 trilyon dolar olduğunu anlattı.

Haberin Devamı İçin Tıklayın