Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, '(KGF'nin EYT desteği) 36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Faiz oranları da düşük. Bankalar ve katılım finans kurumları da iştirak edecek.' dedi.

Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sürece bugün güçlü girdiysek son 6 ayda aldığımız tedbirlerle oldu. Memur, emekli maaşlarında beklenenin çok üzerinde bir artış yaptıysak hep aldığımız tedbirlerle oldu. Kasamız çok güçlü bir şekilde girdiğimiz için bunları yaptık. Dolayısıyla bunlar seçime yönelikten ziyade, alınmış tedbirlerin neticesinde elde edilmiş kazanımların vatandaşa aktarılmasıdır. Ne yapacağız yani? Vatandaş büyük bir enflasyon belasıyla karşı karşıya kalmışken, dar gelirliler ve sabit gelirliler sıkıntı yaşarken biz bu parayı alıp bir köşede mi tutacaktık? Hayır. Olan gücümüzün en sonuna kadar kendimizi zorlayarak vatandaşa dağıtımı noktasında gereken tedbirlerin ortaya konulduğu bir süreçtir. Seçime giderken de ben size söyleyeyim, makro ekonomik göstergelerimizi ayın 16’sında bütçe gerçekleşmelerinde açıkladığımızda, gerçekten parmak ısırtacak rakamları söyleyeceğiz. Son yılların en iyi rakamlarını açıklayacağız. 2022 yılı, dünyanın en zor olan yılında, son yüzyılın en kötü yılında Türkiye'nin bir yana durduğunu göstermesi açısından önemli. Dolayısıyla bu kararlar seçime yönelik kararlar değil, tersine kazanımların vatandaşla paylaşıldığı dönem olarak değerlendirmesi lazım.”

Nebati, yeni yıla elektrikte ve doğal gazda birtakım indirimlerle girildiğini, asgari ücrete, memur ve emeklilerin maaşlarına zam yapıldığını, EYT ilgili karar alındığını anlattı.

Bu durumun piyasalara canlılık getirdiğini vurgulayan Nebati, “Şimdi bunun enflasyona etkisi mutlak surette olur ama aralık ayındaki beklentilerin bizim lehimize çok hızlı şekilde düşüyor olması, enflasyondaki ataletin kırılmasına yol açtı. Dolayısıyla da geçen yıl yeni yıla girerken ki havayla bu yıl yeni yıla girerken ki hava bir değil.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı İçin Tıklayın