Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, '(KGF'nin EYT desteği) 36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Faiz oranları da düşük. Bankalar ve katılım finans kurumları da iştirak edecek.' dedi.

Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Enflasyonda tek haneleri hedefliyoruz"

Nebati, "Enflasyon düşüyor" düşüncesinin toplumun her ferdinde hissedilir olmasının kendilerine büyük avantaj sağladığını dile getirdi.

Vatandaşların artık markette, fiyatlarda gördüğü en küçük oynamaya bile itiraz ettiğini belirten Nebati, bu durumun kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Nebati, bu durumun üreticileri de yönlendirdiğine dikkati çekerek şu değerlendirmede bulundu:

“Üretici, 'Tüketici farkındalığı yükseldi, benim dikkat etmem lazım.' diyor. Üretici aynı zamanda bakıyor, enerji fiyatlarında artış yok, olmayacak, taşıma maliyeti düşüyor. Finansal maliyette de yok, çok ucuz imkanlarla veriyoruz. Bugün açıklayacağımız Kredi Garanti Fonu paketi ile toplumun hangi kurumu, ferdi varsa bu imkanlardan faydalanacak. Bu, sınırlı değil. Dolduğunda hemen artırabileceğimiz bir alanımız var. Şimdi böylesine bir ortamda vatandaşta bir bilinç oluştu. EYT gibi karşı karşıya kaldığın kıdem tazminatını da ben finanse ediyorum. Daha ne istiyorsun? Böylesi bir ortamda bir çağrıda bulundum, 'Herkesten enflasyonla mücadele noktasında elini taşın altına koymasını istiyorum' dedim. 'Bu sizi incitmeyecek' dedim. Niye? Çünkü bu şartlardan dolayı. Yavaş yavaş firmaların büyük bir kısmından ses gelmeye başladı, 'Biz de varız' diye. Kimi indirim yapıyor kimi sabitliyor. Bu asıl tüketicideki farkındalığın üreticinin de öngörülebilirliğin arttığı, önümüzdeki süreçte nasıl gittiğine ilişkin olumlu bir havanın yakalanmış olmasından kaynaklanıyor. Bu çağrı genişleyerek devam ediyor.”

Haberin Devamı İçin Tıklayın