Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, '(KGF'nin EYT desteği) 36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Faiz oranları da düşük. Bankalar ve katılım finans kurumları da iştirak edecek.' dedi.

Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nebati, özellikle giyim ve ayakkabı sektörünün şubat ve martta yapacakları indirim kampanyalarını ocak ayına çekerek enflasyonla mücadelede kendilerine katkı sağlayabileceklerini bildirdi.

Maaş zamları ve EYT kararının enflasyona katkısının, bu farkındalıkla birbirini karşıladığını vurgulayan Nebati, “Biz OVP hedefleri doğrultusunda giden bir enflasyon ve sonrasında da tek haneli rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz. Vatandaş ve üreticinin de önümüzdeki ayları ve yılları öngörebilir şekilde hesabını, kitabını yapabileceği bir süreci yönetiyoruz." dedi.

Nebati, Bakanlığa bağlı serbest bir ekibin sürekli dolaşarak piyasadan fiyat aldıkları bilgisini verdi. Geçen yılın aksine fiyatlardaki durgunluğun tüketici ve üreticiler tarafından hissedildiğine işaret eden Nebati, bu durumun kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı İçin Tıklayın