Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, '(KGF'nin EYT desteği) 36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Faiz oranları da düşük. Bankalar ve katılım finans kurumları da iştirak edecek.' dedi.

Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Söz konusu coğrafyalardaki taleplerin farklı olduğunu vurgulayan Nebati, şunları söyledi:

“Talepler farklı, toplumlar farklı, ülkeler farklı. Türkiye bunlarla iletişim kurabilen tek ülke. Afrika ile bir ilişkisi var. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika'ya gittiği zaman farklı karşılanıyor, Batı ülkelerinden bir cumhurbaşkanı gittiği zaman farklı karşılanıyor, Türk iş dünyasından insanlar gittiği zaman farklı karşılanıyor. Gönül birlikteliği olduğu için de biz çok hızlı şekilde uyum sağlayabiliyoruz. Orta Doğu ve İslam ülkeleriyle Müslüman olduğumuz için, Türk cumhuriyetleri ile Türk olduğumuz için iletişimimiz çok çok iyi. Rusya ve İran kadim komşumuz, onlarla ilişkilerimiz var. Savaşan iki ülke arasında (Rusya-Ukrayna) rahat bir şekilde görüşebilen, sözü dinlenebilen bir ülke Türkiye. Yönünü Batı'ya dönen bir ülke Türkiye. Her geçen gün yeni yeni iletişim araçları geliştiriyoruz. Bugün Körfez'den çok iyi talepler geliyor. Sadece Körfez'e odaklanmıyoruz, bu ay Avrupa seyahatimiz olacak. Batı ile de aynı şekilde ilişkilerimizi götürüyoruz, Uzak Doğu ile de."

Türkiye'deki üreticilerin dünyadaki kırılganlıklara çok hızlı uyum sağlayabildiğini vurgulayan Nebati, ülkenin makro olarak da geçen yıl dünyanın en iyi borçlanan ülkelerinden biri olduğunu söyledi. Bakan Nebati, Türkiye'nin yurt içinde en ucuz şekilde borçlandığını, bu yıl da borçlanma stratejilerinin ilan ettikleri şekilde gittiğini ve her türlü tedbiri aldıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Başına Dön