Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, '(KGF'nin EYT desteği) 36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Faiz oranları da düşük. Bankalar ve katılım finans kurumları da iştirak edecek.' dedi.

Bakan Nebati'den EYT ve kıdem tazminatı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nebati, Türkiye'nin gelecek dönemden beklentilerine ilişkin ise şunları söyledi:

"6 ay sonra Cumhurbaşkanı'mızın tekrar seçildiği, yeni kadrosuyla oluşturduğu reform paketlerinin peşi sıra geldiği, Türkiye'nin elde ettiği kazanımların yazla beraber çok daha yüksek boyutlara ulaştığı, doğal gazın mart ayından itibaren kullanımının başladığı, Togg'un yollarda kendisini göstermeye başladığı, hatta benim de bir Togg'umun olduğu, Kızılelma'nın çok daha görünür olduğu, Türkiye'nin önümüzdeki 5 yılda çok müthiş imkanları en iyi şekilde değerlendirdiği bir dönem olacak. 2023'ün, 6 ay enflasyonla mücadelenin sonuçlarının alındığı, bizim aldığımız her türlü tedbirle seçime rağmen bütçe disiplininden asla taviz verilmediği, ilk döneminde mücadele, ikinci döneminde meyvelerin çok daha fazla alındığı iyi bir yıl olmasını bekliyorum."

2020, 2021 ve 2022 yıllarının dünya için çok ağır geçtiğini belirten Nebati, 2020'de dünya küçülürken Türkiye'nin büyümeyi başardığını söyledi. Nebati, bu durumun, öngörülebilirliğin en kötü olduğu dönemde alınan kararlarla yapıldığını ifade etti.

Türkiye ekonomisinin geçen üç yılda yaşadığı zorluklara işaret eden Nebati, zamanında aldıkları tedbirler sayesinde ekonominin iyileşme sürecine girdiğini dile getirdi.

Nebati, yeni yıla girerken Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılının en iyi şekilde olması için tedbirler aldıklarına dikkati çekerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı İçin Tıklayın